A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Mi köze a kozmetikumoknak az immunrendszerhez?

Mi köze a kozmetikumoknak az immunrendszerhez?

 

Soha nem volt fontosabb, hogy maximálisan támogasd az egészséged, ehhez pedig a táplálékok megválogatásán túl még többet is tehetsz, ráadásul könnyedén.

 

Bár sokan most biztos páran legyintenek, hogy egy kis ez meg az belefér, csak az alapozó fedjen, legyen egész nap mozdulatlan a smink, a rúzs étel-ital és csókálló és mindezt egy micellással el lehessen távolítani. A körmöm két hétig csillogjon, míg a hónaljam legyen csont száraz és púder illatú. Felelősek vagyunk a saját egészségünkért és a döntéseinkért, amik hosszú távon hatással vannak az egészségünkre, az életünkre, éppen ezért kell feltenni a kérdést: ez a kozmetikum szolgálja majd az egészségem? Ha nem, akkor inkább engedd el, most mindennél fontosabb az erős  immunrendszer!

 

A tiszta összetevőket nem csak a bőröd egészsége miatt ajánlom, hanem az immunrendszered és a hormonháztartásod védelme miatt is. Ezek az anyagok ugyanis könnyen felszívódhatnak a bőrön keresztül és bekerülnek a véráramba. Évek alatt lerakódnak és ezek a felgyülemlett méreganyagok gyengítik az immunrendszert, blokkolják a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. A szintetikus összetevők közül sajnos jó néhány károsítja az endokrin rendszert. Ebben a soha nem tapasztalt időszakban pedig erre nagyon nincs szükség.

 

Ha tehát az alábbiakat elkerülöd mindennapi kozmetikumaidból, már sokat teszel az egészségedért:

 

Szulfátok: ők azok a habosító összetevők amelyek majd minden konvencionális samponban, tusfürdőben, folyékony szappanban, intim mosakodóban megtalálhatók. A rendszeres használatukkal (SLS, SLES) jelentős mennyiségű nitrát kerülhet a vérkeringésbe. Xenoösztrogénként a hormonháztartást befolyásolják!

A xenoösztrogének a vegyipar által előállított vegyületek, amelyek képesek a női nemi hormonhoz kapcsolódni és befolyásolni a hormonális rendszer természetes működését!

A parabén minden fajtáját:  megtalálható testápolóban, tusfürdőben, samponban, kézkrémben, intim szappanban, fogkrémben, sminkekben, arclemosóban, körömlakkokban.

A triklozánt: megtalálható dezodorokban szájvízekben, folyékony szappanban fertőtlenítő adalékként, mivel antibakteriális, gombaölő hatású.

Ezeken felül a szintetikus emulgátorok, szintetikus karbamidok, -tartósítók, -színanyagok, -illatanyagok, ásványi olaj származékok, mind terhelik az immunrendszert.

 

A fentiek és ezeken kívül egyetlen egy megkérdőjelezhető, szintetikus, bőridegen összetevő sem kerül kínálatunkba ezért kínáljuk a ZAO és az oOlution 100% tiszta, természetes vegán kozmetikumait.