A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

A naptejekről őszintén

A naptejekről őszintén

Melyik naptej jó? Minden nyáron felmerül a napvédelem kérdése és sok az ellentmondásos információ a témában. Sokan keresnek, hogy segítsek választani, ezért  összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat.

 

Mára teljesen elterjedt, hogy alaposan kenjük be magunkat magas faktorszámú naptejjel és ha lehet kerüljük a napot. De a napnak annyi áldásos hatása van, hogy vétek lenne így tennünk. A napsütés jókedvre derít, csökkenti a stresszt, jót tesz számos bőrbetegség esetén, jó a szívünknek és a csontunknak is.

Hogy miért gyakoribb a bőrrákos megbetegedés mégis a naptejet használó fejlett országokban, mint a fejletlen napos országokban, ahol az emberek egész nap kint vannak a szabadban?

Azért mert a naptejek többsége károsabb, mintha nem használnánk őket!

A különböző naptejek általában kémiai fényvédőt tatalmaznak, melyek feszívódnak a bőrbe és ott a már bőrbe jutott fény káros hatásait próbálják kivédeni.  A kémiai fényvédők irritációt, pigmentfoltokat és rákot okozhatnak.

A fizikai fényvédők az UV sugarak bőrbe jutását akadályozzák meg. A fizikai fényvédők esetében is csak azok biztonságosak, amik nem tartalmaznak nano részecskéket azaz nem szívódnak fel a bőrbe, csak a felszínén fejtik ki hatásukat!

Ha már biztosan tudjuk, hogy naptejünk fizikai fényvédőt tartalmaz (nem nano méretben) akkor is nézzük át az összetevőket, mert még számos kerülendő anyagot találhatunk, amik a napfény hatására nem kívánatos kémiai folyamatokat indíthatnak el bőrünkön. Ilyenek a műanyagok, szintetikus viaszok, ásványi olajok, tartósítók, alumíniumszármazékok, illatanyagok.

 

A Wooden Spoon biztonságos 100% tisztaságú bio napozószeei között az egész család számára megtalálható a tökéletes védelem. A babák érzékeny bőrére az SPF 45+ stick-et, gyerekeknek és felnőtteknek az SPF 30 vagy 50 faktoros naptejet és testápolót ajánlom, melyből találsz 50 és 100 ml-s kiszerelést is.

Hölgyeknek pedig az SPF 35+ superfood naptejet, mely olyan superfood-okat tartalmaz mint a baobab, uborka és a málna, melyek a napsugárzás okozta bőröregedés ellen is hatékonyak.