A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Soha többé viszkető, irritált fejbőr!

Soha többé viszkető, irritált fejbőr!

 

Ma a leggyakoribb probléma amivel találkozunk az irritált, viszkető, gyakran korpás fejbőr. Ennek leggyakoribb okozója a samponokban keresendő.

Annak ellenére, hogy mindenki hallott a SLS habosító anyag káros hatásairól, annak ellenére 2-3 naponta vagy hetente a fejükre kenik. Tudatosan vagy tudatlanul az eredményen nem változtat. Tudni kell, hogy ez az anyag a samponok és tusfürdők több mint 90%-ában jelen van, akkor is, ha van hivatalos bio minősítése és 5.000,- forintba került,-

 

Hónapokig kerestem olyan sampont amit be tudtam tenni a kínálatunkba és akkor döbbentett meg, mennyire meg vagyunk vezetve a feliratok által. Sokszor találkoztam szulfátmentes felirattal, miközben a termék INCI listájában szulfát volt és magyarázó marketing szövegekkel, hogy a termék SLS mentes, míg megfordítva az összetevő felsorolásban ott állt a Sodium Cocoate Sulfát, amit sokan egy kímélő változatnak tartanak, de NEM AZ! Ugyan úgy kökuszból állítják elő mint az SLS-t is és még a kémiai jelölésként használt CAS számuk is egy és ugyan az.

 

Ha nem hiszed el mennyire gáz a helyzet, nyugodtan letesztelheted és a legközelebbi drogéria kínálatát nézd végig. Nagyítóra szükséged lesz! A víz után a második összetevő biztosan valamilyen szulfát lesz és ez az ami miatt teljesen mindegy milyen márkát, milyen áron, milyen marketing szöveggel és milyen természetes anyagok hozzáadásával, vegán jelöléssel, vagy mennyire zöld csomagolásban vásárolsz, az eredmény a viszkető fejbőr lesz, amit tapasztalsz.

 

A szulfát ugyanis kitűnő habosító, sajnos hozzászoktunk, hogy akkor jó egy sampon ha habzik, pedig ez a legelső figyelmeztető jel, ha jól habzik akkor több mint valószínű, hogy benne van ez az anyag. Ez az anyag leoldja  bőrfelszínen lévő természetes emulzió réteget, ezáltal szabaddá utat biztosítva a kórokozóknak, gombáknak. Így fordulhat elő, hogy folyamatosan irritált, viszkető a fejbőröd.

 

Egy szulfátmentes sampon fő jellemzője, hogy alig habzik. Ilyenkor szokták félredobni és minősíteni, hogy ez nem jó, pedig éppen ez a jó jel. Attól, hogy nem habzik, tökéletesen tisztítja a hajat és nem bántja a természetes emulzió réteget. ÍGy a hajad ellenálló, egészséges marad. Lehet, hogy kicsit szokatlan, de hosszútávon egyre jobban fog habzani egy ilyen sampon is. Amint tisztul a hajadból a sok szilikon és egyéb kemikália, a samponod is egyre jobban habzik majd és meglátod, hogy a viszketés is abbamarad mellékhatásként.