Mikronizált bambusz szár por:  A bambusz szárából kivont fehér anyag. Legnagyobbrészt tiszta kovasavból áll, mely a keleti gyógymódokban már széleskörűen elterjedt. A kovasav - ami a kötőszövet alkotóeleme - jelen van az egész emberi testben, részt vesz a kollagén és az elasztán előállításában, ezzel regenerálva a felhámot. Idővel a kovasav termelődése csökken, aminek következtében a bőr veszít rugalmasságából, és ásványi anyag tartalmából, ezért fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az elvesztett mennyiséget a bőrön keresztül.

 

Organikus rizspor: A rizspor az egyik legrégebben használt kozmetikai alapanyag. Különleges tulajdonsága, hogy a faggyútermelés szabályozásával megszünteti a bőr zsírosságát anélkül, hogy eltömítené a pórusokat.

 

Organikus kakaóvaj: A kakaóvaj védelmet nyújt a bőrnek a külső hatások ellen. Védőréteget képez a bőr felületén, lelassítja a bőr nedvességvesztését, ezáltal segít szinten tartani a bőr hidratáltságát. Afrikában évszázadok óta használják preventív (megelőző) gondozásként, a bőr rugalmasságának biztosítására, valamint gyógyító gondozásként száraz, sérült bőrre.

 

Organikus kukorica keményítő: Az organikus kukoricakeményítő egy növényi összetevő, mely elősegíti, hogy a púder az archoz tapadjon és a smink tartós legyen. Lehetővé teszi a pigmentek jobb diszperzióját a bőrön.

 

Organikus kovasav: Az emberi test körülbelül 7 gramm kovasavat tartalmaz, sokkal többet, mint bármilyen más ásványi anyagot, beleértve a vasat is ( A szilícium a Föld kérgének második legnagyobb alkotóeleme 28%-al, közvetlenül a 47%-os oxigén után.) A kovasav egyik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy segítségével a szervezet hatékonyan tudja felvenni és beépíteni az ásványi anyagokat és vitaminokat. Az emberi test kötőszövetei (sejtfalak) kollagénből és elasztánból állnak. Ezeknek a molekuláknak szükségük van kovasvra, amit azonban a szervezet körülbelül 20 éves kor felett már nem képes előállítani, tehát külső forrásból kell biztosítani. A ZAO legtöbb terméke tartalmaz organikus kovasavat.

 

Organikus babassu mag olaj: Ez a laurinsavban gazdag olaj kivételesen jó felszívódó képességgel rendelkezik, ugyanakkor nem komedogén (nem tömíti el a pórusokat). Édes illatú, rendkívül jól hidratáló olaj, ami minden bőrtípusra használható, még a legérzékenyebbre is. Magas koncentrációban tartalmaz tokotrienolokat, melyeknek köszönhetően antioxidáns, és öregedésgátló hatása van.

 

Ginko biloba levélkivonat: Kiváló antioxidáns és bőrgyógyító hatása miatt a ginko biloba kivételes kozmetikai alapanyagnak számít. Ginko flavonoid tartalmának köszönhetően hatásos védőpajzs a szabadgyökök ellen, amelyek felelősek a sejtek öregedéséért.

 

Ezüst (CI 77820) (mikronizált ezüst por): A tiszta ezüst mikro-részecskék fertőtlenítő hatásúak (főként a bőrön és a nyálkahártyán), és antibakteriálisak, ezáltal megőrzik a termék minőségét és védik a bőrt. A mikro ezüstöt gyakran használják égési sérülések ápolására kifejlesztett krémekben. A ZAO termékcsalád minden tagja tartalmaz tiszta ezüst mikro-részecskéket, mely természetes tartósítószerként funkcionál.

 

Squalene (szkvalén): Átlátszó, tiszta olajos folyadék, melyet az olívaolaj finomítása során nyernek ki. Szerkezete nagy hasonlóságot mutat a bőrrel, hiszen a szkvalén az egyik fő alkotóeleme az emberi faggyúnak és a bőrfelület hidrolipid védőrétegének. Könnyen szétterül és áthatol a bőrön kellemes érzést biztosítva, megelőzi a kiszáradást, visszaállítja a bőr rugalmasságát és hajlékonyságát.

 

Vörösalga kivonat: Ez a hínárféle elsősorban a bordóvörös színe miatt használatos: karotinoidokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítenek csapdába ejteni az oxigén szabadgyököket (melyek a sejtjeink öregedéséért felelősek).

 

Organikus bambuszlevél hydrosol: A bambuszlevelek lepárlásából kinyert anyag. Legnagyobbrészt tiszta kovasavból áll, a keleti gyógymódokban széleskörűen elterjedt a használata. A kovasav - ami a kötőszövet alkotóeleme - jelen van az egész emberi testben, részt vesz a kollagén és az elasztán előállításában, ezzel regenerálva a felhámot. Idővel a kovasav termelődése csökken, aminek következtében a bőr veszít rugalmasságából, és ásványi anyag tartalmából, ezért fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az elvesztett mennyiséget a bőrön keresztül. A ZAO legtöbb terméke tartalmaz organikus kovasavat.

 

Organikus édesmandula olaj: Egy nagyon kellemes, lágy olaj, könnyű a felvitele, puhává és bársonyossá varázsolja a bőrt. Bőrlágyító tulajdonságának köszönhetően táplálja és hidratálja a bőrt, valamint megvédi a kiszáradástól. Selymessé tesz és élénkít, ezáltal aktiválja a bőr öngyógyító funkcióját; nyugtató hatásával csökkenti az irritációt és a viszketést.

 

Bisabolol: Ez a növényi eredetű természetes aktív összetevő, kiváló gyógyító és bőrjavító tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Olea europaea kivonat: Ezek a természetes aktív összetevők az olajfa leveléből és terméséből (olajbogyó) származnak. Nagyon hatékony antioxidánsok, melyek megvédenek az oxidatív stressztől (ezt eredményezheti a szmog, UV sugárzás, magas hőmérséklet...stb), amely részben felelős a felgyorsult bőr öregedésért.