A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

A kozmetikumokhoz mindenki ért vagy mégsem?

A kozmetikumokhoz mindenki ért vagy mégsem?

 

Sokszor olvasom különböző csoportokban, hogy kozmetikumokat ajánlanak egymásnak a hölgyek. Mindenkinek van valamilyen tanácsa, preferált terméke. Még akkor is, ha nem is tudja valójában mit ajánl, mert soha nem olvasott összetevőket és azt sem tudja, hogy akinek ajánlja, milyen állapotú a bőre. Kicsit arra hasonlít, mintha téli gumit ajánlanék az autódra, de nem tudom hol közlekedsz többnyire terepen, autópályán vagy inkább a városban és azt sem tudom milyen autód van...

A krémek, arcápoló termékek, sminkek kiválasztása nem könnyű feladat, de fontos időt szánni rá, mert a választás bizony ott látszik az arcodon. Lehet, hogy soha nem derül ki számodra, hogy azok a szarkalábak azért keletkeztek idő előtt mert a bőröd nem tudott lélegezni a szilikon és szintetikus olajokat tartalmazó sminked és/vagy a krémed alatt ezért bőröd elvékonyodott és elveszítette feszességét. Vagy éppen száraz, érdes, húzódó a bőröd bármennyi krémet kensz rá. A "tanácsadók" meggyőznek majd, hogy bizony a stressz, az életmód és a genetika amik nyomot hagynak a bőrödön. Pedig tiszta, tápanyagokban gazdag kozmetikumokkal rengeteget javíthatsz bőröd állapotán. Ne hagyd, hogy eltérítsenek, vedd kezedbe az irányítást!

Ezt legegyszerűbben az összetevők ismeretével tudod megtenni! Manapság már mindenre rámondják, hogy ez a kozmetikum tiszta, nincs benne semmi ártalmas, de ez nem számít! Gyakran aki árulja sincs tisztába vele, mi van pontosan a tégelyben. Egyre többször próbálnak befolyásolni a csomagolással, elnevezéssel. Ránézésre csupa növényi hatóanyag van a tégelyben/flakonban, de a címkén lévő listából kiderül, hogy a legtöbb növényi hatóanyag a csomagolásra került képek formájában.

Olvasd el az összetevőket és ha azt látod, hogy Mineral oil, paraffin, szilikon féle, paraben, polyethylen, synthetic wax, PEG, Alumina, BHT, glycol, Alcohol denat, parfum vagy glicerin (második összetevőként) akkor az biztosan nem tiszta, nem bőrbarát a termék, bárki is állította róla és bármenniybe is kerül!

Egy tiszta és hatóanyagot tartalmazó termék persze nem lehet olcsó! Nem tud az lenni, mert az összetevők, növényi olajok, hatóanyagok sem azok. De a bőrödnek nem mindegy, hogy a márkanévért fizetsz vagy a hatóanyagokért. Az igazán jó termékeket ne a drogériákban keresd, hanem szakembereknél, kissebb forgalmazóknál, bio kozmetikusoknál, akiknek fontos, hogy tiszta és hatékony termékekkel dolgozzanak, mert szó szerint az életük múlik rajta.