A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Miért legyen natúr kozmetikum?

Miért legyen natúr kozmetikum?

 

Az első, hogy számos természetes anyag nem csak gyógyír a bőrnek, hanem szabályosan megfiatalít, mivel támogatja a bőr regeneráló természetes folyamatait, alkalmazásukkal a bőr rugalmasabbá, ellenállóbbá válik. 

 

A második előny, hogy testünk a természetes anyagokra rendkívül gyorsan reagál, hiszen azok harmonizálnak a biológiai működésünkkel. A harmadik pedig, hogy maximálisan biztonságosak és ez ma sokunk számára a legfontosabb.

Több mint egy évtizede foglalkozom natúr kozmetikumokkal, azóta a rajongásom irántuk csak sokszorozódott, mert módom van több száz, remélhetőleg mielőbb több ezer nőtársamon megfigyelni a pozitív változásokat. Bár sokszor hallom, hogy nincs a kozmetikumok terén csodaszer, nincs olyan, ami mindenkinek jó, de ha megkapargatjuk tulajdonképp DE. Szerencsém van ismerni olyan formulákat, amik bizony csodálatosan szépségesek és hatékonyak, csak néhány hölgy bőre már olyan mértékben eltolódott a normálistól, köszönhetően a "tudattalan" bőrápolásnak, hogy először egy alapos helyreállításra lenne szükség.

Az én filozófiám egyszerű, sőt túlságosan is az.

 

Bár tudom, hogy manapság a bőrápoláshoz mindenki ért, csak az a baj, hogy többnyire rosszul. A többség arra a sok butaságra hagyatkozik ami önlik felénk a médiából. Nagyon kevesen vannak, akik igazából el tudnak igazodni egy összetevő listán, akik időt szánnak az összetevők tanulmányozására, akik ismerik a saját testük működését és valódi igényeit.

 

Hamarosan megérted, miért állítom, hogy az egyetlen amivel nem lehet mellényúlni azok természetes, komplex összetevők.

 

A természet pontosan tudja mire van szüksége egy növénynek, miért ott terem ahol, mi a funkciója. Az állatok pontosan tudják mivel kell táplálniuk  a testüket, melyik táplálék amihez nyúlhatnak és melyik veszélyes számukra.. Egyedül az ember az, aki valahogy nem tudja mi jó neki és eszik-iszik mindent amit csak eléraknak és ken magára mindent össze-vissza.

 

Aztán vannak akik szereznek egy kis tudást és keresik azokat a részleteket, amiket egyszer megtanultak. Ők akik kérdeznek, jó, jó, hogy 65 organikus növény van a krémben, de C vitamin van benne?

 

Akkor kezdjük a legelején. Vegyünk egy almát. Egyetlen egy almában több ezer olyan antioxidáns van, aminek még a nevét sem ismerjük. Tudjuk, hogy van benne C vitamin, A vitamin, B-komplex vitamin meg rost, de minden része fontos, együtt, komplexen egészséges ha megeszel egy almát naponta.

 

Bizonyított tény, hogy míg az alma fogyasztása csökkenti a cukorbetegség esélyét, ha csak a levét iszod, épp az ellenkezőjét éred el vagy amikor kivonják a gyümölcscukrot belőle. Egy időben divat volt a gyümölcscukor fogyasztás, de ma már tudjuk, hogy talán a legveszélyesebb cukorfajta, ami zsírmájhoz, cukorbetegséghez, köszvényhez, vesekőhöz vezet, tönkreteszi a bélflórát elősegíti a szív és érrendszeri betegségeket.

 

Ha képesek lennénk meghatározni, hogy az egyes kémiai összetevők melyike, milyen hatással van a szervezetünkre, akkor sem tudnánk meghatározni, hogy ez a több ezer anyag együttesen mire képes, hogyan befolyásolja, módosítja az egyik összetevő a másikat. Az viszont már számtalanszor bebizonyosodott, hogy  természet nem véletlen alkotta meg a dolgokat úgy ahogy.

 

A testünk körülbelül 70 billió sejtből áll. Ezek mindegyikének közel azonos a szükséglete. Az egész testünk, a csontok, a bőr, az izmok, a haj abból építkezik amit biztosítunk számára, azaz amit megeszünk és ami egyéb módon jut a szervezetünkbe, pl a kozmetikumokból. Semmi másból nem tudnak építkezni!

 

Na most a fentiek ismeretében érdemes elővenni a józan észt! Vajon Te mivel eteted a bőröd?  Tiszta, természetes a krémed, samponod  vagy több tucat kemikália van az összetevői között?

 

Mindent elkerülni persze lehetetlen, de amit nem muszáj azokat ne vidd a szervezetedbe és máris tudatosabb vagy mint a  világban élő nők többsége!