A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Mitől jó egy kozmetikum?

Mitől jó egy kozmetikum?

Amikor valami bőrproblémát szeretne valaki sminkkel korrigálni, rákérdezek a használt kozmetikumokra. Általában azt a választ kapom, hogy natúr a krémem. Ilyenkor megnézzük együtt az összetevőket, mert általában a marketing leírásból van az információ, ami minden esetben a természetességet emeli ki.

A kozmetikumok között lehetetlen eligazodni az összetevők ismerete nélkül! Legutóbb kiderült, hogy a tisztának gondolt krém összetevőinek első két sora csak víz és szilikon volt, ami nagy valószínűséggel okozta az állandó zsírosodást, kifényesedést.

 

Egyre több fantasztikusan marketingelt és „zöldre mosott” kozmetikum van a piacon, ami miatt sokan elvesznek a kínálatban. Ezek nagy része közel sem felel meg azoknak az elvárásoknak, amik miatt megvásároljuk őket. De gyorsan megnyugtatlak, hogy egy kicsit kutakodva csodás kozmetikumok várnak. Tiszták, tele hatóanyagokkal, csak nem mindenütt elérhetők, mint a hagyományos társaik, de ennek oka van.

 

A konvencionális kozmetikumok nagy része tömeggyártásban készül. Nagy tételben, nagy gyárakban, sokszor több márka egy helyen. A fő kritérium ezeknél, hogy legyen szép állaga, legyen egyforma fehér a színe, legyen megfelelő illata, elálljon amíg a vásárló leemeli a polcról. Legyen olcsó az előállítás és így jut a profit marketingre, TV és magazin hirdetésekre, de mi kerül a bőrödre?

 

Egy kozmetikum előállításához több mint tízezer regisztrált kozmetikai alapanyag áll rendelkezésre, amik többsége a vegyipar által előállított szintetikus anyag. Ezek együttes hatásai, illetve az évekig tartó használatuk következményei ismeretlenek.

 

És vannak azok a kozmetikumok, amik kis üzemekben, gondosan összeválogatott természetes alapanyagokból készülnek. Ezek nem a piacon árult „kencék”, hanem profi natúrkozmetikumok. Azoknak a gyártóknak, -akik a bőr valódi igényeire fejlesztik termékeiket- kevesebb és jóval drágább alapanyagok állnak rendelkezésükre. A természetes növényi kivonatok, hatóanyagok, tartósítók drágábbak. A csomagolóanyagok is, mert általában nem tízezres mennyiségeket vásárolnak, mint a gyárak.

 

Egy tiszta natúrkozmetikum nem tud olcsó lenni és nem is érdemes az árakat összehasonlítani, mert teljesen más termékről van szó. Ahogy lehet levesünk leveskockából és friss zöldségekből, valahogy így kell elképzelni: ízfokozók, aromák nélkül, mert azok csak becsapják az embert.

 

A minőségi kozmetikum természetes alapanyagokból áll és nagy része hatóanyag. Ezek úgy vannak összeválogatva, hogy a bőrödet táplálják, azaz itt nem az állag, a szín és az illat a lényeg, hanem a bőrödre gyakorolt hatása. Hogyan tudja segíteni, támogatni a bőröd funkcióit, hogy az a legjobban megközelítse az ideális állapotot: azaz egészséges, rugalmas, hidratált és élettel teli legyen.

 

Azt javaslom, legyen kevesebb kozmetikumod otthon, de az legyen minőségi.

 

Hosszútávon nagyon is kifizetődő ilyen kozmetikumokat beszerezni, mert ezekből jóval kisebb mennyiség kell és a bőröd látványosan meghálálja a gondoskodást.

 

Ha nem vagy biztos benne, hogy tiszta-e a krémed, írj nyugodtan, segítek kideríteni.