A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Slow Cosmetique - egy sokat mondó minősítés

Slow Cosmetique - egy sokat mondó minősítés

 

A Slow Cosmetique célja, hogy inkább kevesebb, de kiváló minőségű kozmetikumokat használjunk. Talán ezért találkozunk ritkán olyan márkával amely rendelkzik vele. A Slow Cosmetique Charta 2013-ban 4 fő kritériumot állított fel kijelölve az intelligens, fenntartható, környezetbarát és etikus kozmetikumok alapvető értékeit.

 

Nem kell a nem kívánt szilikon, petrolkémiai olaj, parabén. A Slow Cosmétique arra invitál, hogy használj tiszta recepttel és valósághű marketinggel rendelkező termékeket, kizárólag jó minőségű, a bőr számára értékes összetevőkkel.

 

A négy fő kritériuma a következő:

 

  • "Intelligens” azaz a kozmetikumnak meg kell felelnie a bőr valódi igényeinek. A bőr tisztítása, hidratálása és védelme alapvető igény. Ennek érdekében a kozmetikumokhoz a természetben rendelkezésre álló összetevőket kell használni, melyek pozitív hatást gyakorolnak a bőrre.

 

  • "Fenntartható” azaz a kozmetikumok nem támaszthatnak új igényeket a bőr számára. Az egészséges bőr fenntartásához szükséges termékek és rituálék mennyiségi korlátozása kulcsfontosságú a marketing trükkök elkerülése érdekében. A kozmetikumokról nem tehetnek olyan ígéreteket, amelyeket lehetetlen megtartani. Nem szabad az eladás érdekében aggodalmat, félelmet okozni. A kozmetikumok nem ösztönözhetnek arra, hogy még több terméket vagy szolgáltatást fogyasszunk.

 

  • "Környezetbarát” kozmetikumok melyek a környezet tiszteletben tartásával készülnek. A legkevésbé feldolgozott természetes összetevőkből. A formulák kialakításánál a bio összetevőket kell előnyben részesíteni. Kerülünk minden szintetikus, petrolkémiai, összetevőt vagy olyan anyagokat amelyek állatokkal való visszaélésekből származnak és minden olyan összetevőt ami környezetszennyező.

 

  •  "Etikus” kozmetikumok melyeket az emberiség tiszteletben tartásával kell fejleszteni, értékesíteni és felhasználni. Kerülni kell az emberre potenciálisan káros összetevőket. Ösztönözzük az emberiséget, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljön a természettel és nem törekszünk annak szintetikus újrateremtésére. Elkerülünk minden olyan kommunikációt ami  a partnerek megtévesztésére irányul. Tisztességes és ésszerű árak kialakítása a cél, ami hűen tükrözi a készítmény vagy szolgáltatás valódi minőségét.

 

Ne tévesszenek meg a hangzatos szlogenek, csak az INCI listát átolvasva kapsz hiteles információt a termékről!

 

Nem felelhetnek meg a kritériumoknak:

Mindazok, akik növényi kivonatokat mutatnak be a reklámjukban, de a megszokott összetevők találhatók a formuláikban. Ezeket „greenwashing” nak, azaz zöldre mosásnak hívjuk: kőolajból, műanyagból és szintetikus anyagokból készült termékeket megtévesztően öko-friendly vagy természetes termékként mutatják.

 

Azok a márkák, amelyek növényi vagy bio összetevőket mutatnak be, de amelyek összetevő listája nem legalább 98% -ban természetes (azaz kizárólag természetes alapanyagokból készül).

 

Azok akik folyton új termékkel állnak piacra, hogy minél többet értékesítsenek és nem az a céljuk, hogy egy piaci igényt kielégítsenek.

 

Azok a márkák, még ha az organikusak is, melyek folyton az új termékekről győzködnek, hogy szükséged van rá mert az még jobb.

 

A Slow Cosmétique Award megbízhatóan garantálja a tiszta kozmetikum formulát és az igaz marketinget.

A ZAO sminkmárka rendelkezik Slow Cosmetique minősítéssel. A ZAO bio sminkek nem csak "tiszták" hanem etikusak, intelligensek és fenntarthatóak is.